Sposób przygotowania:
Aromatyczny rosołek z domowym tagliatele
Do garnka przekładamy mięso, zalewamy je zimną wodą, dodajemy takie przyprawy jak ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz - nastawiamy na gaz. Po 30 minutach od zagotowania dodajemy obrane marchewki, korzeń pietruszki, seler oraz por - gotujemy rosół na wolnym ogniu przez 60 minut. W razie potrzeby dolewamy ubytki wody. Cebulę kroimy w grubsze talarki, nabijamy z osobna na widelec i bezpośrednio nad palnikiem z ogniem opalamy je, aby się porządnie przypaliły - dodajemy do rosołu. Do rosołu pod koniec gotowania dodajemy rownież łyżkę suszonego lubczyku oraz gałązkę natki pietruszki i naci selera - doprawiamy rosół do smaku. Gotowy rosołek podajemy razem z makaronem, ktory przygotowujemy zgodnie z tym przepisem: https://gotujmy.pl/buraczkowe-tagliatelle,przepisy-tagliatelle-przepis,183236.html