Atenki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

atenki czekoladowe na każdą okazję do schrupania

Atenki

Składniki:

Atenki

 

  • Składniki:
  • 3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 20 dag miodu
  • 3 białka
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • wafle

Sposób przygotowania:

Atenki
Przygotowanie;
Z cukru,wody oraz miodu ugotować dość gęsty syrop,z białek ubić sztywną pianę i przy końcu gotowania syropu dodawać ją po trochu: mieszając przez cały czas smażyć na wolnym ogniu,aż masa będzie gęsta.Dodać drobno posiekane orzechy i wymieszać.Masę rozsmarować na waflach,składając po trzy.Zastudzone pokrajać na prostokątne ciasteczka.