mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Awokado faszerowane wędzonym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska- faszeorwane łososiem awokado.

Awokado faszerowane wędzonym łososiem

Składniki:

Awokado faszerowane wędzonym łososiem

 

  • 2 duże awokado
  • 2 opakowania serka wiejskiego
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • sól, pieprz
  • bazylia
  • kilka gałązek kopru
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Awokado faszerowane wędzonym łososiem
Awokado myjemy, następnie osuszamy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestki. Delikatnie wydrążamy miąższ, zostawiając cienki brzeg. Miąższ kroimy w kostkę lub słupki. Następnie myjemy koperek, osuszamy go i siekamy. Serek osączamy, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz majerankiem. Plastry łososia kroimy w małe kawałki. Mieszamy z serkiem, koperkiem oraz miąższem awokado. Awokado nadziewamy farszem bezpośrednio przed podaniem.

Tagi:

awokado