martek0704

martek0704

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 150]

Azjatycka z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Orientalny smak dla tych którzy lubią eksperymentować!

Azjatycka z mięsem

Składniki:

Azjatycka z mięsem

 

  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 papryczki peperoni
  • 20 dag grzybów shiitake
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 limetka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka sezamu
  • rzeżucha
  • 1/2 główki kapusty

Sposób przygotowania:

Azjatycka z mięsem
Mięso pokrój w cienkie paseczki. Szybko obsmaż na silnym ogniu na oleju. Wyjmij z patelni, ostudź. Oczyszczone grzyby pokrój na małe kawałki. Kapustę poszatkuj. Papryczkę peperoni i paprykę pokrój w cienkie paseczki, a pomidory na połówki. Na oleju pozostałym po smażeniu przysmaż grzyby. Dodaj kapustę i smaż mieszając. Wyjmij i ostudź. Wymieszaj z resztą przygotowanych składników. Sos ostrygowy wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem. Dodaj roztarty czosnek i posiekaną cebulę. Zalej sałatkę. Posyp sezamem i rzeżuchą.