Sposób przygotowania:
Babka czekoladowo- kokosowa z bananem wg Zub3ra
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Banana miksujemy z dodatkiem wyciśniętego soku z cytryny i dodajemy do masła. Następnie dodajemy mleko, wino, wiórki i mąkę z proszkiem. Mieszamy. Białka ubijamy z solą na sztywną. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę wraz z cynamonem dodajemy do jednej części ciasta i mieszamy. Formę na babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy jasne i ciemne ciasto. Lekko mieszamy widelcem. Pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut. Studzimy. Wyjmujemy z formy i smarujemy dżemem. Na koniec oblewamy polewą czekoladową. Smacznego!