Sposób przygotowania:
Babeczki majonezowe z żurawiną i czarnym sezamem1.
Wbić do naczynia jajka i wsypać cukier, zmiksować.
2.
Dosypać cukier waniliowy, ponownie zmiksować.
3.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę pszenną, za każdym razem miksować.
4.
Dosypać proszek do pieczenia, zmiksować.
5.
Wsypać mąkę ziemniaczaną, zmiksować.
6.
Na końcu dodać majonez, wszystko zmiksować.
7.
Wsypać żurawinę suszoną, wymieszać łyżką.
8.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
9.
Wierzch babeczek posypać czarnym sezamem.
10.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i piec przez 20 - 25 minut.
11.
Upieczone babeczki wystudzić na kratce.
12.
Smacznego !