Sposób przygotowania:
Babka czekoladowo-orzechowa
1. Masło utrzeć mikserem do puszystości, dodać cukier, miksować, dodać jajka i zmiksować do połączenia się składników. Wsypywać przesianą mąkę, kakao, proszek, sodę i zmielone orzechy na przemian z jogurtem/kefirem. Za każdym razem delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. 2. Małą formę do babki z kominkiem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą (używam formy do babki, ale tej płaskiej!) Masę przelać do formy, piec w 150 st.C około 40-50 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. 3. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny do powstania gęstego lukru ( w razie potrzeby dodać więcej soku, lub cukru pudru) Ostudzoną babkę polać lukrem i udekorować orzechami. Smacznego!