Babeczka nadziewana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Babeczka nadziewana

Składniki:

Babeczka nadziewana

 

  • 20 dag mąki,
  • 15 dag masła,
  • 6 jaj,
  • 20 dag cukru ,
  • szczypta soli
  • 1 puszka mleka skondensowanego ,
  • 3 łyżki żelatyny ,
  • pól tabliczki czekolady,
  • 2 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Babeczka nadziewana
Masło utrzeć z polowa cukru i sola, dodać żółtka. Białka ubić z reszta cukru. Dodać wraz z maka do masy maślanej, ostrożnie wymieszać. Ciasto wylać do dużej i malej tortownicy i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Mleko ubić na piane. Żelatynę namoczyć, rozpuścić, połączyć z ubitym mlekiem , dodać starta czekoladę, wymieszać. Dużym płatem ciasta wyłożyć miskę, pozostawić do ostygnięcia. Wyłożyć mleczna piankę, przykryć małym blatem ciasta, schłodzić. Wyjąc z miski posypać cukrem pudrem.

Tagi:

czekolada