Sposób przygotowania:
Babeczka z kubeczka
W dużym kubku utrzeć łyżką całe jajko z dodatkiem szczypty soli, mleka i oleju. Kiedy mieszaniną osiągnie jednolitą konsystencję dodać krem kasztanowy i kropelkę aromatu pomarańczowego - ponownie utrzeć. Dodać kakao, odrobinę sody i mąkę pszenną - wszystko ucierać do chwili, kiedy masa będzie gęsta i jednolita.
Ciasto można od razu w tym samym kubku wstawić do mikrofalówki, albo przełożyć do czystego.
Ja piekłam w dużej filiżance.
Ogrzewać przy mocy ok 800-850W przez 3,5 minuty. Przez chwilę pozostawić w zamkniętej kuchence, następnie przełożyć na talerzyk i posypać cukrem pudrem.
Ciasto można od razu w tym samym kubku wstawić do mikrofalówki, albo przełożyć do czystego.
Ja piekłam w dużej filiżance.
Ogrzewać przy mocy ok 800-850W przez 3,5 minuty. Przez chwilę pozostawić w zamkniętej kuchence, następnie przełożyć na talerzyk i posypać cukrem pudrem.