Sposób przygotowania:
Warzywa na parze w naleśniku
Ciasto na naleśniki przygotować z podanych składników i odstawić na 30 minut aby odpoczęło. Wymieszać po tym czasie mikserem i smażyć cienkie naleśniki z jednej strony na oleju rzepakowym.
Warzywa opłukać, kalafior podzielić na różyczki, cukinię pokroić na plasterki, bakłażana na plasterki, fasolkę szparagową obciąć z końcówek i brokuł podzielić na różyczki.
Wszystkie warzywa ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować lekko al' dente. Następnie układać gotowe warzywa na naleśniku na stronie usmażonej, posypać ziołami i pieprzem. Złożyć na pół, podsmażyć naleśnika od spodu i odwrócić na drugą stronę i też podsmażyć.
Po wierzchu polać jogurtem naturalnym wymieszanym z czosnkiem i pieprzem.
Warzywa opłukać, kalafior podzielić na różyczki, cukinię pokroić na plasterki, bakłażana na plasterki, fasolkę szparagową obciąć z końcówek i brokuł podzielić na różyczki.
Wszystkie warzywa ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować lekko al' dente. Następnie układać gotowe warzywa na naleśniku na stronie usmażonej, posypać ziołami i pieprzem. Złożyć na pół, podsmażyć naleśnika od spodu i odwrócić na drugą stronę i też podsmażyć.
Po wierzchu polać jogurtem naturalnym wymieszanym z czosnkiem i pieprzem.