Sposób przygotowania:
Kaszotto z kurczakiem i fasolką
Na dużej patelni podgrzać oliwę i wsypać kasze pęczak, chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kaszy i zeszklić.
Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę i dodać na patelnię. Obsmażać aż mięso zmieni kolor. Następnie wlać gorący bulion i sos sojowy oraz dodać oregano i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Fasolkę pokroić na kawałki, cukinię w kostkę. Warzywa dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować jeszcze przez ok. 7 minut pod przykryciem, do miękkości kaszy i warzyw, raz po raz mieszając.
Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodka papryka i cynamonem. Na koniec gotowania dodać pomidorki koktajlowe i podgrzewać aż zaczną się marszczyć i zmiękną (około 3 minuty). Serwować na ciepło.
Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę i dodać na patelnię. Obsmażać aż mięso zmieni kolor. Następnie wlać gorący bulion i sos sojowy oraz dodać oregano i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Fasolkę pokroić na kawałki, cukinię w kostkę. Warzywa dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować jeszcze przez ok. 7 minut pod przykryciem, do miękkości kaszy i warzyw, raz po raz mieszając.
Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodka papryka i cynamonem. Na koniec gotowania dodać pomidorki koktajlowe i podgrzewać aż zaczną się marszczyć i zmiękną (około 3 minuty). Serwować na ciepło.