alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotlety z kani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotlety z kapeluszy kani. Smakują według mnie lepiej niż schabowy ;-) Można podawać z ziemniakami i surówką. Polecam.

Kotlety z kani Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z kani

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kani
Kanie dokładnie oczyszczamy, nie myjemy, odcinamy nóżki. Jajko łączymy z mlekiem, solimy i roztrzepujemu widelcem. Kanie moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na średnim ogniu aż będą rumiane. Podajemy zaraz po przyrządzeniu same lub z ziemniakami i surówką. Smacznego :-)


Kotlety z kani
Kanie moczymy w jajku a następnie w bułce tartej
Kotlety z kani
Panierowane kanie smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu

Tagi:

danie grzyby