Sposób przygotowania:
Babeczki bakaliowe
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i cukrem, następnie zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną margaryną. Odłożyć 2-3 łyżki masy i wymieszać z kakao, a do reszty dodać pokrojone bakalie.
Foremki na babeczki (u mnie 4 o średnicy 10 cm) natłuścić, najlepiej pędzelkiem i rozpuszczonym masłem, i oprószyć bułka tartą. Wlać do nich masę bakaliową i po łyżce masy kakaowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 minut.
Aby upiec babkę w normalnej formie należy podwoić składniki. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Foremki na babeczki (u mnie 4 o średnicy 10 cm) natłuścić, najlepiej pędzelkiem i rozpuszczonym masłem, i oprószyć bułka tartą. Wlać do nich masę bakaliową i po łyżce masy kakaowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 minut.
Aby upiec babkę w normalnej formie należy podwoić składniki. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
ETAP 1:
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i cukrem, następnie zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną margaryną.
ETAP 2:
Foremki na babeczki (u mnie 4 o średnicy 10 cm) natłuścić, najlepiej pędzelkiem i rozpuszczonym masłem, i oprószyć bułka tartą. Wlać do nich masę bakaliową i po łyżce masy kakaowej.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 minut. Aby upiec babkę w normalnej formie należy podwoić składniki.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)