paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Babeczki bakaliowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki bardzo smaczne i łatwe w zrobieniu.

Babeczki bakaliowe 2

Składniki:

Babeczki bakaliowe 2

 

  • 1 szklanka bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, kokos, skórka pomarańczowa)
  • 1 szklanka cukru brązowego
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanka oleju
  • 50ml likiery pomarańczowego lub cytrynowego
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Babeczki bakaliowe 2
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia z cukrem. Do drugiej miski wbić jajka, dodać mleko, olej, likier i całość wymieszać. Do masy mokrych składników dodać bakalie i ponownie zamieszać. Do masy wsypać zawartość pierwszej miski suchych składników i mieszać aby mokre i suche składniki połączyły się w jedną masę. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami . Każdą napełnić do 3/4 wysokości . Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 - 35 minut.