Sposób przygotowania:
Babeczki bakaliowo - piernikowe1.
Do naczynia wbić całe jajka i dosypać cukier trzcinowy, zmiksować.
2.
Dodać miód prawdziwy i dalej miksować.
3.
Dosypać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i znowu zmiksować.
4.
Wlać olej z pestek winogron, dalej miksować.
5.
Na końcu wsypać ciemne kakao i przyprawę do piernika i ponownie zmiksować.
6.
Do osobnej miski wsypać rodzynki królewskie, skórkę pomarańczową i żurawinę suszoną, obtoczyć w mące. Potem wymieszać z ciastem.
7.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
8.
Posypać płatkami migdałowymi.
9.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
10.
Wystudzić na kratce.
11.
Smacznego !