Sposób przygotowania:
Babeczki bakaliowo - piernikowe1.

Do naczynia wbić całe jajka i dosypać cukier trzcinowy, zmiksować.
2.

Dodać miód prawdziwy i dalej miksować.
3.

Dosypać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i znowu zmiksować.
4.

Wlać olej z pestek winogron, dalej miksować.
5.

Na końcu wsypać ciemne kakao i przyprawę do piernika i ponownie zmiksować.
6.

Do osobnej miski wsypać rodzynki królewskie, skórkę pomarańczową i żurawinę suszoną, obtoczyć w mące. Potem wymieszać z ciastem.
7.

Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
8.

Posypać płatkami migdałowymi.
9.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
10.

Wystudzić na kratce.
11.

Smacznego !