Sposób przygotowania:
Babeczki bananowe z kisielem i granatem
Banany obieramy ze skórki, ścinamy końce i kroimy na mniejsze kawałki. Przy pomocy blendera lub widelcem rozgniatamy je na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę, olej, cukier oraz proszek do pieczenia i całość miksujemy na jednolite ciasto. Masę przekładamy do silikonowych foremeczek - babeczek do 2/3 wysokości foremek. Babeczki pieczemy ok. 35-40 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu należy je wystawić do chłodnego miejsca aby przestygły. Przed podaniem przygotowujemy kisiel - proszek zalewamy wrzątkiem ok. 3/4 szklanki. Do kisielu dodajemy nasionka granatu, całość mieszamy i polewamy babeczki. Smacznego!
Elficzna
-Natka-
Dziękuję Elfi! :) Zostały mi jeszcze dwie, więc jak znalazł dla mnie i Ciebie do kawki. :)
Konczi
-Natka-
Dziękuję! W weekend będzie powtórka, bo Małżowi memu bardzo smakowały więc zapraszam. :)