slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Babeczki francuskie z śmietanowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zapraszam na kruche babeczki z ciasta francuskiego z pysznym kremem śmietanowo-deserowym i orzeszkami pistacjowymi.

Babeczki francuskie z śmietanowym kremem

Składniki:

Babeczki francuskie z śmietanowym kremem

 

  • 100 g gotowego ciasta francuskiego
  • 100 ml schłodzonej śmietanki 30 %
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 deser o smaku czekoladowo-pistacjowym-150 g
  • garść pistacji

Sposób przygotowania:

Babeczki francuskie z śmietanowym kremem
Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy.

Jeśli spody za bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki.

Schłodzoną śmietankę miksujemy razem z cukrem na sztywno a następnie dodajemy deser i chwilę razem miksujemy. Napełniamy spody kremem i wstawiamy do lodówki.

Pistacje drobniutko siekamy i przed podaniem posypujemy nimi babeczki. Przechowujemy w lodówce.