Sposób przygotowania:
Korpusy kruchych babeczek
Masło kroimy w małe kawałki i przekładamy do miski. Do masła dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy szybko ciasto.
Przygotowujemy sobie foremki na kruche babeczki ( ja miałam duże). Z ciasta robimy równy wałeczek i tniemy go na 12 równych części.
Każdą z jednej części ciasta wylepiamy foremkę. Wylepione ciastem foremki wstawiamy do lodówki na 30 min.
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik. Babeczki wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu jeszcze gorące wyjmujemy z foremek i studzimy. Wystarczy odwrócić do góry dnem a foremka sama odejdzie.
Przygotowujemy sobie foremki na kruche babeczki ( ja miałam duże). Z ciasta robimy równy wałeczek i tniemy go na 12 równych części.
Każdą z jednej części ciasta wylepiamy foremkę. Wylepione ciastem foremki wstawiamy do lodówki na 30 min.
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik. Babeczki wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu jeszcze gorące wyjmujemy z foremek i studzimy. Wystarczy odwrócić do góry dnem a foremka sama odejdzie.