Sposób przygotowania:
Francuskie babeczki z grzybami
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić marchewkę i ryż. Podsmażyć, a następnie zalać 1 szklanką wrzątku i posolić. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone, odgotowane grzyby, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Zalać śmietaną, wymieszać, dodać ryż z marchewką, doprawić i smażyć jeszcze 5 minut. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty i wyłożyć nim formę do muffinek.
Do każdej nałożyć farsz. Zapiekać 20 minut, do zrumienienia ciasta. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone, odgotowane grzyby, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Zalać śmietaną, wymieszać, dodać ryż z marchewką, doprawić i smażyć jeszcze 5 minut. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty i wyłożyć nim formę do muffinek.
Do każdej nałożyć farsz. Zapiekać 20 minut, do zrumienienia ciasta. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.