Sposób przygotowania:
Babeczki francuskie z twarogiem i pistacjami
Pistacje mielimy na drobno. Twaróg przekładamy do miseczki, dokładamy zmielone pistacje, cukier i białko. Mieszamy razem dokładnie.
Z ciasta francuskiego wykrawamy duże kółka (ja wykroiłam je największą metalową obręczą). Okrągłymi kawałkami ciasta wykładamy wgłębienia w blaszce na babeczki a następnie wypełniamy je farszem twarogowo -pistacjowym- ok. 2 czubatych łyżeczek i wyrównujemy.
Resztę ciasta francuskiego które zostało po wycięciu kółek układamy na wierzchu każdej babeczki.
Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu dekorujemy.
Z ciasta francuskiego wykrawamy duże kółka (ja wykroiłam je największą metalową obręczą). Okrągłymi kawałkami ciasta wykładamy wgłębienia w blaszce na babeczki a następnie wypełniamy je farszem twarogowo -pistacjowym- ok. 2 czubatych łyżeczek i wyrównujemy.
Resztę ciasta francuskiego które zostało po wycięciu kółek układamy na wierzchu każdej babeczki.
Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu dekorujemy.