Sposób przygotowania:
Babeczki francuskie z śmietanowym kremem
Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy.
Jeśli spody za bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki.
Schłodzoną śmietankę miksujemy razem z cukrem na sztywno a następnie dodajemy deser i chwilę razem miksujemy. Napełniamy spody kremem i wstawiamy do lodówki.
Pistacje drobniutko siekamy i przed podaniem posypujemy nimi babeczki. Przechowujemy w lodówce.
Jeśli spody za bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki.
Schłodzoną śmietankę miksujemy razem z cukrem na sztywno a następnie dodajemy deser i chwilę razem miksujemy. Napełniamy spody kremem i wstawiamy do lodówki.
Pistacje drobniutko siekamy i przed podaniem posypujemy nimi babeczki. Przechowujemy w lodówce.