Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Babeczki jagodowo - malinowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To szybkie i smaczne babeczki. Mogą być dodatkiem do popołudniowej kawki, czy też herbatki. Są doskonałym podwieczorkiem dla dzieci.

Babeczki jagodowo - malinowe

Składniki:

Babeczki jagodowo - malinowe

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 3/4 szklanki cukru kryształu
  • 3/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 5 jajek wiejskich
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Bakalie:

  • 100 g złotych rodzynek

Owoce:

Sposób przygotowania:

Babeczki jagodowo - malinowe

1.

Babeczki jagodowo - malinowe
Wbicie wiejskich jajek do naczynia i dosypanie cukru

Wbić do naczynia jajka i wsypać cukier.

2.

Babeczki jagodowo - malinowe
Zmiksowanie na jednolitą masę jajek wiejskich i cukru

Zmiksować na jednolitą masę.

3.

Babeczki jagodowo - malinowe
Dosypanie mąki z proszkiem do pieczenia i ponowne zmiksowanie

Dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować.

4.

Babeczki jagodowo - malinowe
Wlanie do zmiksowanej masy oleju rzepakowego

Wlać olej rzepakowy.

5.

Babeczki jagodowo - malinowe
Dokładne zmiksowanie wszystkiego

Wszystko zmiksować na jednolitą masę.

6.

Babeczki jagodowo - malinowe

Na końcu wsypać złote rodzynki i wymieszać łopatką.

7.

Babeczki jagodowo - malinowe

Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki, a potem napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.

8.

Babeczki jagodowo - malinowe

Posypać leśnymi jagodami.

9.

Babeczki jagodowo - malinowe

Na każdej położyć jedną świeżą malinę.

10.

Babeczki jagodowo - malinowe

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez 25 minut.

11.

Babeczki jagodowo - malinowe

Upieczone babeczki wystudzić.

12.

Babeczki jagodowo - malinowe

Smacznego !


Tagi:

ciastka owoce