Sposób przygotowania:
Sernik jagodowy
Jagody umyć i zmiksować w blenderze. Śmietanę 30 % ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Następnie dodać serek mascarpone. Zmiksować wszystko dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Galaretkę różówą rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Wystudzić.
Chłodną galaretkę dodać do masy serowej. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.Przelać masę i wstawić na kilka godzin do lodówki. Galaretkę żółtą rozrobić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić. Lekko tężejącą wylać na sernik.
Wstawić ponownie do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Chłodną galaretkę dodać do masy serowej. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.Przelać masę i wstawić na kilka godzin do lodówki. Galaretkę żółtą rozrobić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić. Lekko tężejącą wylać na sernik.
Wstawić ponownie do lodówki do zastygnięcia galaretki.