Sposób przygotowania:
Malinowe tartaletki
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy z kakao. Dokładamy margarynę i razem siekamy. Dokładamy pozostałe składniki i energicznie zarabiamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na około 0,5 godziny. Gotowe wałkujemy i wyklejamy nim przygotowane foremki. Wylepione babeczki pieczemy około 15 minut w 180°C. Foremki smarujemy wcześniej rozpuszczoną margaryną. NADZIENIE I WYKOŃCZENIE: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Studzimy. Maliny miksujemy i przecedzamy przez sitko, by usunąć pestki. Śmietankę ubijamy. Następnie dokładamy do niej serek. W dalszej kolejności cukier, otrzymany sok malinowy oraz żelatynę. Dokładnie miksujemy. Ostudzone babeczki napełniamy tężejącą malinową śmietanką. Odstawiamy do zastygnięcia. Między czasie galaretkę rozpuszczamy w gotującym soku malinowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Za pomocą łyżeczki delikatnie nanosimy tężejąca galaretkę na zastygnięte babeczki. Ponownie odstawiamy do chłodu, by galaretka zastygła.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2