slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Babeczki jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne i puszyste babeczki jogurtowe na słodko. Takie babeczki będą idealne na podwieczorek lub do pracy czy szkoły na drugie śniadanie.

Babeczki jogurtowe

Składniki:

Babeczki jogurtowe

 

  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru
  • 200 g jogurtu naturalnego greckiego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1/4 szkl mleka
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babeczki jogurtowe
W jednej misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej misce łączymy ze sobą jogurt, olej, jajka i mleko.

Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy dokładnie ciasto.

Do silikonowych foremek wlewamy po 2 łyżki ciasta. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Upieczone babeczki studzimy i posypujemy cukrem pudrem.