Sposób przygotowania:
Magiczne dyniowe ciasteczkaETAP 1:
Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 160 stopni (termoobieg).
Z podanych składników otrzymasz ok 15 ciasteczek. W dużej misce utrzyj na puch masło z cukrem trzcinowym. Do utartego masła dodaj jajko i dokładnie zmiksuj. Teraz kolejno dodaj mąkę, puree z dyni, proszek do pieczenia, sodę oraz skórkę z pomarańczy. Utrzyj całość do uzyskania jednolitego ciasta. Na końcu dodaj kropelki czekoladowe i wymieszaj.
Za pomocą gałkownicy do lodów nakładaj porcje ciasta na blachę do pieczenia. Zwilżonymi dłońmi spłaszcz delikatnie każde ciastko i nadaj mu okrągły kształt. Piecz ciastka przez 15 minut aż delikatnie się zezłocą.
Ciasteczka wystudź i przechowuj w szczelnie zamykanym pojemniku aby zachowały miękkość.
SylaUla