cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Jogurtowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, wilgotne ciasto jogurtowe w formie małych babeczek. Bardzo proste w wykonaniu, a przy tym niesamowicie smaczne.

Jogurtowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowe babeczki

 

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 szklanka jogurtu
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Jogurtowe babeczki
Mąkę przesiać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka, jogurt, olej i jajka. Całość krótko wymieszać łyżką (mogą być grudki). Powstałą masę przełożyć do foremek na babeczki po ok 2 łyżki ciasta na jedną foremkę i włożyć do piekarnika. Piec przez 20 min w temperaturze 180 C. Po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
Jogurtowe babeczki
Etap 1 - mąkę przesiać z cukrem i proszkiem do pieczenia
Jogurtowe babeczki
Etap 2 - dodać pozostałe składniki i wymieszać
Jogurtowe babeczki
Etap 3 - powstałe ciasto nałożyć do foremek
Jogurtowe babeczki
Etap 4 - piec ok. 20min. w temp. 180 C.

Tagi:

jajko jajka