Sposób przygotowania:
Babeczki jogurtowe
Rozgrzewamy piekarnik. Do dużej miski wkładamy po kolei: jogurt, jajka, mąkę, cukier, olej i proszek do pieczenia. Miksujemy lub mieszamy dokładnie aby masa nie miała grudek.
Blaszkę do babeczek wykładamy papilotkami i do każdej wkładamy po 3 łyżki ciasta. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Truskawki myjemy, obcinamy szypułki i kroimy je w plasterki. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno.
Zimne babeczki smarujemy śmietaną i układamy na nich plasterki truskawek. Przepis na 12 sztuk.
Blaszkę do babeczek wykładamy papilotkami i do każdej wkładamy po 3 łyżki ciasta. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Truskawki myjemy, obcinamy szypułki i kroimy je w plasterki. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno.
Zimne babeczki smarujemy śmietaną i układamy na nich plasterki truskawek. Przepis na 12 sztuk.