Sposób przygotowania:
Wytrawne babeczki z cukinii i ziemniaków
Cukinię myjemy, odcinamy grube końcówki, następnie ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy jak najdrobniej posiekaną cebulę. do zeszklonej cebuli dodajemy stratą cukinię oraz przeciśnięte ząbki czosnku.
Dusimy na małym ogniu około 5 minut. Cukinię dodajemy do ziemniaków, mieszamy by powstała jednolita masa.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy na gęstą pianę z odrobiną soli, do ubitej piany dodajemy partiami masę ziemniaczaną z cukinią, delikatnie mieszamy.
Jednolitą masę nakładamy do silikonowych foremek na babeczki, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 C przez około 15 - 20 minut.
Babeczki podajemy z sosem jogurtowym bądź śmietaną. Są przepyszne :)
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy jak najdrobniej posiekaną cebulę. do zeszklonej cebuli dodajemy stratą cukinię oraz przeciśnięte ząbki czosnku.
Dusimy na małym ogniu około 5 minut. Cukinię dodajemy do ziemniaków, mieszamy by powstała jednolita masa.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy na gęstą pianę z odrobiną soli, do ubitej piany dodajemy partiami masę ziemniaczaną z cukinią, delikatnie mieszamy.
Jednolitą masę nakładamy do silikonowych foremek na babeczki, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 C przez około 15 - 20 minut.
Babeczki podajemy z sosem jogurtowym bądź śmietaną. Są przepyszne :)
anemon
Netka
Daj znać, czy smakowały :)
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki