Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe z morelami i truskawkami
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej, miksujemy, dodajemy miód, miksujemy. Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito, dodajemy do ciasta, miksujemy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej blaszki. Morele myjemy, kroimy na połówki, usuwamy pestki, wykładamy na wierzch ciasta. Ciasto pieczemy w 180 st. C ok. 40 minut. Studzimy.
Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier. Wykładamy na wierzch ciasta. Kładziemy na śmietanie pokrojone na kawałki truskawki. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie wg instrukcji na opakowaniu, odstawiamy. Gdy zacznie tężeć, polewamy nią ciasto.
Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier. Wykładamy na wierzch ciasta. Kładziemy na śmietanie pokrojone na kawałki truskawki. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie wg instrukcji na opakowaniu, odstawiamy. Gdy zacznie tężeć, polewamy nią ciasto.