Sposób przygotowania:
Kruche z rabarbarem i pianką budyniową1.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467979.jpg)
Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467980.jpg)
Dobrze wyrobić na jednolitą masę, następnie schłodzić w lodówce.
3.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467981.jpg)
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć 2/3 kruche ciasta.
Włożyć blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec spód przez 10 - 15 minut.
4.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467982.jpg)
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier puder i dalej ubijać na sztywno.
5.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467983.jpg)
Na końcu wsypać budynie waniliowe i ubić dokładnie.
6.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467984.jpg)
Wystawić podpieczony spód ciasta z piekarnika.
7.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467985.jpg)
Rabarbar pokroić na mniejsze części i zasypać cukrem.
8.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467986.jpg)
Pianę wyłożyć na podpieczony spód.
9.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467988.jpg)
Na pianę wyłożyć rabarbar.
10.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467989.jpg)
Na rabarbar poskubać resztę ciasta kruchego.
11.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467990.jpg)
Włożyć blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ciasto przez 45 minut.
12.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467991.jpg)
Wystudzić ciasto.
13.
![Kruche z rabarbarem i pianką budyniową Kruche z rabarbarem i pianką budyniową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-rabarbarem-i-pianka-budyniowa-467992.jpg)
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !