Sposób przygotowania:
Kruche z rabarbarem i pianką budyniową1.
Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Dobrze wyrobić na jednolitą masę, następnie schłodzić w lodówce.
3.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć 2/3 kruche ciasta.
Włożyć blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec spód przez 10 - 15 minut.
4.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier puder i dalej ubijać na sztywno.
5.
Na końcu wsypać budynie waniliowe i ubić dokładnie.
6.
Wystawić podpieczony spód ciasta z piekarnika.
7.
Rabarbar pokroić na mniejsze części i zasypać cukrem.
8.
Pianę wyłożyć na podpieczony spód.
9.
Na pianę wyłożyć rabarbar.
10.
Na rabarbar poskubać resztę ciasta kruchego.
11.
Włożyć blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ciasto przez 45 minut.
12.
Wystudzić ciasto.
13.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !