Sposób przygotowania:
Jogurtowe babeczki imbirowo-żurawinowe
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, tak aby w gotowych babeczkach nie było żadnej feralnej grudki. Suche i mokre składniki tradycyjnie mieszamy w oddzielnych miskach, następnie łączymy je i krótko wyrabiamy ciasto drewnianą szpatułką. Ciasto nie musi być wymieszane bardzo dokładnie. Sekret puchatych babeczek tkwi bowiem w jego nie do końca jednolitej strukturze. W wyłożoną papilotkami blachę do wypieku babeczek, wlewamy ciasto, do wysokości ¾ babeczkowej komory. Blachę od razu wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy do tzw. suchego patyczka, czyli około 20 minut. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem. Następnie studzimy polewę, aż zacznie lekko tężeć i dekorujemy nasze całkowicie ostudzone babeczki. Gotowe traktujemy jeszcze posypką i wpinamy w każdą z nich tematyczną dekorację.