kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 995]

Babeczki jogurtowe z kremem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na proste w wykonaniu babeczki. Z kremem czekoladowym i posypką będą smakować dzieciom i dorosłym.

Babeczki jogurtowe z kremem

Składniki:

Babeczki jogurtowe z kremem

 

  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 jajko
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki orkiszowej
  • krem: 50 g margaryny
  • 3 łyżki kremu czekoladowego
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Babeczki jogurtowe z kremem
Do miski wkładamy jogurt, olej, jajko, cukry, proszek do pieczenia i obie mąki. 

Mieszamy dokładnie a następnie przekładamy do 4 silikonowych foremek na babeczki. 

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. 

Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i odkładamy do wystudzenia. 

Miękką margarynę przez chwilę miksujemy razem z kremem czekoladowym. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim babeczki. Następnie posypujemy kolorową posypką. 

Wstawiamy babeczki do lodówki aż krem stężeje.