Sposób przygotowania:
Babeczki kakaowo - owsiane z jabłkiem
W gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i wlewamy do miski, studzimy.
Jabłko myjemy i wycieramy, obieramy i kroimy w kosteczkę.
Do rozpuszczonej kawy dodajemy jogurt, olej, surowe jajko, cukier i mieszamy.
Pokrojone jabłko dodajemy do ciasta, wsypujemy mąkę z proszkiem.
Mieszamy i przekładamy po 1 łyżce ciasta do silikonowych foremek.
Foremki z ciastem przekładamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez około 20 - 25 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy i studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Jabłko myjemy i wycieramy, obieramy i kroimy w kosteczkę.
Do rozpuszczonej kawy dodajemy jogurt, olej, surowe jajko, cukier i mieszamy.
Pokrojone jabłko dodajemy do ciasta, wsypujemy mąkę z proszkiem.
Mieszamy i przekładamy po 1 łyżce ciasta do silikonowych foremek.
Foremki z ciastem przekładamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez około 20 - 25 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy i studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.