Sposób przygotowania:
Babeczki kakaowe z jabłkiem i orzechami
Jabłko kroimy w kosteczkę i wkładamy do miski. Orzechy kroimy na drobno i połowę dodajemy do miski z jabłkiem. Dokładamy jogurt, jajko, oba cukry i mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do miski, mieszamy. Wlewamy olej i dodajemy kakao, mieszamy.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek do 3/4 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Lukier:
W moździerzu ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny i wodą.
Ostudzone babeczki polewamy lukrem i dekorujemy pokrojonymi orzechami.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek do 3/4 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Lukier:
W moździerzu ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny i wodą.
Ostudzone babeczki polewamy lukrem i dekorujemy pokrojonymi orzechami.