Sposób przygotowania:
Babeczki "Jesienne jabłuszka"
Składniki suche wymieszać w jednej misce. W drugiej zmiksować jajka z maślanką, stopionym oraz wystudzonym masłem.
Połączyć suche z mokrymi i na końcu dodać starte na średnich oczkach jabłko. Ciasto przełożyć do papilotek (najlepiej czerwonych lub zielonych) lub foremek silikonowych, napełnić do 2/3 wysokości i piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 20 minut. Wystudzić.
Jeśli babeczki będą za wysokie lekko ściąć wierzch. Ricottę utrzeć z cukrem pudrem. (Cukru dodać wg uznania). Nałożyć na wierzch przygotowany krem i odwracając docisnąć w miseczce z barwionym cukrze, formując przy tym kształt koła.
W środek włożyć kawałek paluszka - to nasz ogonek, a po bokach listki mięty. Łyżeczką ubrać trochę kremu i włożyć czekoladowe kuleczki jako pestki.
Połączyć suche z mokrymi i na końcu dodać starte na średnich oczkach jabłko. Ciasto przełożyć do papilotek (najlepiej czerwonych lub zielonych) lub foremek silikonowych, napełnić do 2/3 wysokości i piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 20 minut. Wystudzić.
Jeśli babeczki będą za wysokie lekko ściąć wierzch. Ricottę utrzeć z cukrem pudrem. (Cukru dodać wg uznania). Nałożyć na wierzch przygotowany krem i odwracając docisnąć w miseczce z barwionym cukrze, formując przy tym kształt koła.
W środek włożyć kawałek paluszka - to nasz ogonek, a po bokach listki mięty. Łyżeczką ubrać trochę kremu i włożyć czekoladowe kuleczki jako pestki.
misia5
Hrabina w kuchni
:) Zapomniałam dodać, że do ricotty dodałam trochę żółtego barwinka, aby złamać biel serka.
Magdalena88
Marika-
Jagoda.L