Sposób przygotowania:
Babeczki z jabłkiem
Jajka wybijamy i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i wodę. Na koniec wmieszać najlepiej łyżką mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Obrane jabłka kroimy na większe kawałki.
Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem, można oprószyć bułką tartą i nakładamy ciasto. W każdą babeczkę wciskamy kawałek jabłka. Pieczemy ok 20 min w 180-190 stopniach.
Upieczone babeczki studzimy i oprószamy cukrem pudrem. Babeczki przed oprószeniem cukrem pudrem można lekko nasączyć ponczem albo sokiem.
Obrane jabłka kroimy na większe kawałki.
Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem, można oprószyć bułką tartą i nakładamy ciasto. W każdą babeczkę wciskamy kawałek jabłka. Pieczemy ok 20 min w 180-190 stopniach.
Upieczone babeczki studzimy i oprószamy cukrem pudrem. Babeczki przed oprószeniem cukrem pudrem można lekko nasączyć ponczem albo sokiem.