Sposób przygotowania:
Babeczki - kopce kreta
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. mąkę, proszek, sodę oraz kakao przesiać i połączyć z masą jajeczną. następnie dodać mleko i olej i wszystko razem połączyć.
Ciasto przełożyć do papilotek na babeczki i piec w temp 180 st C ok 20 minut. Upieczone wyjąć i przestudzić.
Za pomocą łyżeczki wydrążyć połowę babeczek, a wydrążone ciasto pokruszyć na drobne, banany obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Banany rozdzielić do babeczek, śmietanę ubić ze śmietan- fixem i cukrem pudrem, nałożyć po porcji do każdej babeczki i posypać pokruszonym ciastem.
Podawać schłodzone.
Ciasto przełożyć do papilotek na babeczki i piec w temp 180 st C ok 20 minut. Upieczone wyjąć i przestudzić.
Za pomocą łyżeczki wydrążyć połowę babeczek, a wydrążone ciasto pokruszyć na drobne, banany obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Banany rozdzielić do babeczek, śmietanę ubić ze śmietan- fixem i cukrem pudrem, nałożyć po porcji do każdej babeczki i posypać pokruszonym ciastem.
Podawać schłodzone.
marietta
Camilla0804