Sposób przygotowania:
Mini kopiec kreta
W rondelku rozpuść masło z czekoladą, białka oddziel od żółtek i ubij je z cukrem na sztywną pianę. Do przestudzonego masła dodaj kakao i żółtka a po rozmieszaniu piane z białek oraz mąkę z sodą, gotowe ciasto przelej na blachę i piecz 30 min w 170 stop.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, a kiedy stanie się sztywna dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę i startą czekoladę. Z przestudzonego ciasta wytnij cztery krążki a resztę pokrusz na okruchy, na dno kokilek wyłóż po krążku z ciasta, na nie kawałki banana a na koniec sporą porcję bitej śmietany, wierzch deseru dokładnie pokryj okruszkami ciasta i wstaw do lodówki do stężenia.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, a kiedy stanie się sztywna dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę i startą czekoladę. Z przestudzonego ciasta wytnij cztery krążki a resztę pokrusz na okruchy, na dno kokilek wyłóż po krążku z ciasta, na nie kawałki banana a na koniec sporą porcję bitej śmietany, wierzch deseru dokładnie pokryj okruszkami ciasta i wstaw do lodówki do stężenia.
Nina W.
gosiapiotrek23
marietta
Weronika91