katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Babeczki nadziane nutellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki nadziane nutellą, dzięki której smakują wyśmienicie.

Babeczki nadziane nutellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki nadziane nutellą

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1-2 łyżki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 125g miękkiego masła
  • 12 łyżek nutelli

Sposób przygotowania:

Babeczki nadziane nutellą
Mąke, cukier, prszek do pieczenia (suche składniki) wsypać do miski i mieszać. W osobnej wymieszać mleko, jajko masło (tzw. mokre składniki), potem dodać je do suchych, miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Nakładać do 1/2 wysokości foremek, dodać łyżkę nutelli i przykryć ciastem do 3/4 wysokości foremki. Tak przygotwane babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C na 20-25 min.
Babeczki nadziane nutellą
Wyłozyć pierwszą warstwę ciasta do foremek.
Babeczki nadziane nutellą
Na ciasto wyłozyć po łyżce nutelli. (albo więcej)
Babeczki nadziane nutellą
Przykryć nutellę ciastem, można również zamieszać wykałaczką.
Babeczki nadziane nutellą
Gotowe babeczki odstwić do przestudzenia.

Tagi:

jajko jajka