szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

babeczki nadziewane kukurydzą i orzecham

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne babeczki nadziewane, kukurydzą, rodzynkami i orzechami

babeczki nadziewane kukurydzą i orzecham

Składniki:

babeczki nadziewane kukurydzą i orzecham

 

  • 20 gotowych kruchych babeczek
  • puszka kukurydzy
  • szklanka rodzynek
  • szklanka włoskich mielonych orzechów
  • 3 łyzki majonezu
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

babeczki nadziewane kukurydzą i orzecham
Orzechy posiekać.Rodzynki zalać goracą wodą i odstawić, do namoczenia na ok pół godziny.Po tym czasie osączyć.Kukurydze odsączyć z zalewy.Pomidorki pokroić na ćwiartki.Kukurydze, orzechy i rodzynki wymieszać razem, dodać majonez, dokładnie razem wymieszac.Łyżą nakładać nadzienie na każda babeczkę.Udekorowac pomidorkami koktajlowymi.Oprószyć solą i pieprzem i skropić oliwą.