Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 292]

Babeczki piernikowo - czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie tych smakołyków nie zajmuje dużo czasu. Stanowią doskonałą propozycję na świąteczny stół. Aromat piernika w połączeniu z czekoladą stanowi nieodłączny element tego co stanowi o sukcesie tych babeczek.

Babeczki piernikowo - czekoladowe

Składniki:

Babeczki piernikowo - czekoladowe

na babeczki

  • 250 g maki pszennej
  • 100 ml oleju
  • 100 ml mleka 2%
  • 100 g cukru
  • 50 g miodu
  • 50 g kakao
  • 50 g czekolady pokrojonej na kawałki
  • 10 g przyprawy do piernika
  • 10 g cynamonu
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Babeczki piernikowo - czekoladowe
Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję olej i mleko. Miksuję. Dodaję miód, mąkę, przyprawy, kakao, proszek do pieczenia. Miksuję.

Czekoladę dzielę na kawałki. Dodaję kawałki czekolady. Mieszam. Ciasto przelewam do formy na muffunki lub na babeczki. Piekę w 180 stopniach przez 30 minut. Studzę.

Dowolnie dekoruję.