Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Babeczki owocowo - orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sezon śliwkowy w pełni, więc postanowiłam upiec babeczki z ich dodatkiem. Ponadto dołożyłam jeszcze borówki amerykańskie i orzechy włoskie. W smaku były wyśmienite, bardzo smakowały z kawką i herbatką.

Babeczki owocowo - orzechowe

Składniki:

Babeczki owocowo - orzechowe

Ciasto:

Dodatkowo:

Posypka:

  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Babeczki owocowo - orzechowe

1.

Babeczki owocowo - orzechowe
Wbicie całych jajek wiejskich do miski i dosypanie cukru

Do miski wbić całe jajka i dosypać cukier, zmiksować na jednolita masę.

2.

Babeczki owocowo - orzechowe
Wsypanie mąki pszennej do zmiksowanej masy

Dosypać mąkę pszenną i dalej miksować.

3.

Babeczki owocowo - orzechowe
Dolanie oleju rzepakowego do zmiksowanej masy

Wlać olej rzepakowy, za każdym razem miksować.

4.

Babeczki owocowo - orzechowe
Wsypanie proszku do pieczenia i dokładne zmiksowanie

Na końcu wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymiksować.

5.

Babeczki owocowo - orzechowe
Wlanie ciasta do silikonowych foremek

Do małych silikonowych foremek włożyć papilotki i napełnić je ciastem do połowy.

6.

Babeczki owocowo - orzechowe

Śliwki wypestkować i po jednej powkładać do foremek.

7.

Babeczki owocowo - orzechowe

Obok położyć borówki amerykańskie.

8.

Babeczki owocowo - orzechowe

Posypać orzechami włoskimi.

9.

Babeczki owocowo - orzechowe

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 - 25 minut.

10.

Babeczki owocowo - orzechowe

Wystudzić na kratce.

11.

Babeczki owocowo - orzechowe

Posypać cukrem pudrem.

12.

Babeczki owocowo - orzechowe

Smacznego !