Sposób przygotowania:
Muffiny ze śliwkami
Umyte i pozbawione pestek śliwki pokrój na małe kawałki. Do jednej miski włóż wszystkie sypkie składniki, a do drugiej miski włóż składniki mokre, które następnie lekko roztrzep widelcem. Wymieszaj zawartość obu misek, ale tylko do połączenia składników /nie miksuj, najlepiej tylko wymieszaj widelcem/. Ciasto ma mieć grudkowatą strukturę. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180*C. Formę na muffiny wyłóż papierowymi papilotkami, a następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzchu połóż po kilka kawałeczków śliwki, lekko je wciskając w ciasto. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut. Upieczone muffiny studź 5 minut w formie, a następnie wyłóż na kratkę kuchenną. Z tej ilości wyjdzie Ci 9 dużych muffinek.
Darth Vader
Netka
edytaha
anemon