Sposób przygotowania:
Babeczki piankowe stracciatella
Zalewamy galaretkę niewielką ilością wody (pół szklanki), mieszając zagrzewamy do chwili aż całkowicie się rozpuści. Studzimy. Mleko kondensowane miksujemy do uzyskania puszystej piany, dodajemy do niej ostudzoną galaretkę nie przerywając miksowania. Dodajemy połowę płatków migdałowych, rodzynki i większą część startej czekolady – mieszamy. Foremki do muffinek posypujemy płatkami migdałowymi, nakładamy na środek po łyżeczce masy, boki wykładamy ciasteczkami po czym napełniamy masą środki aż po brzegi. Wygładzamy górę łyżką i posypujemy pozostałymi płatkami migdałowymi. Wstawiamy do lodówki na godzinkę. Wyjmujemy babeczki, oprószamy je pozostałą czekoladą. Podajemy udekorowane pałeczkami czekoladowymi i listkami mięty.
edytaha
jaNina
Ja mam te same myśli jak przeglądam Wasze smakołyki :)
Ty to szczuplutka jesteś... możesz sobie pozwolić :)
edytaha
Ninko, byłam, jak pstrykałam fotkę, teraz jest mnie troszkę więcej :)
jaNina
Oj kochana, jak tylko troszkę, to nie problem :)
mnie jest dużo za dużo :(
edytaha
:)