Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z karmelem i owocami
Na stolnicę przesiewamy wszystkie sypkie składniki. Dodajemy zimne masło oraz żółtka. Szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które dajemy do woreczka lub owijamy folią spożywczą i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm. Za pomocą foremki wykrawamy okręgi i wylepiamy nimi wysmarowane i wysypane mąką foremki. Widelcem nakłuwamy ciasto. Tak przygotowane babeczki pieczemy w 170 st. przez około 10 minut. Upieczone dokładnie studzimy.
W rondelku z grubym dnem rozpuszczamy cukier. Gdy będzie miał bursztynowy kolor wlewamy do niego śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy masło. Całość gotujemy do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji. Studzimy.
Do ostudzonych babeczek dajemy porcję karmelu. Na karmel nakładamy porcję ubitej na sztywno śmietany 30%. Przed podaniem wierzch dekorujemy świeżymi owocami.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm. Za pomocą foremki wykrawamy okręgi i wylepiamy nimi wysmarowane i wysypane mąką foremki. Widelcem nakłuwamy ciasto. Tak przygotowane babeczki pieczemy w 170 st. przez około 10 minut. Upieczone dokładnie studzimy.
W rondelku z grubym dnem rozpuszczamy cukier. Gdy będzie miał bursztynowy kolor wlewamy do niego śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy masło. Całość gotujemy do uzyskania satysfakcjonującej nas konsystencji. Studzimy.
Do ostudzonych babeczek dajemy porcję karmelu. Na karmel nakładamy porcję ubitej na sztywno śmietany 30%. Przed podaniem wierzch dekorujemy świeżymi owocami.