Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z malinami
Ze składników na ciasto szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które dajemy do woreczka lub owijamy folią spożywczą i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i za pomocą foremki wykrawamy okręgi i dajemy je do posmarownych masłem i wysypanych mąką foremek. Tak przygotowane nakłuwamy widelcem. Korpusy na babeczki pieczemy w 170 st. przez około 10 minut.
Upieczone dokładnie studzimy. Na spód babeczek dajemy porcję marmolady.
Dobrze schłodzoną śmietanę 30% ubijamy z dodatkiem proszku z malin liofilizowanych. Na koniec dodajemy pokruszone maliny. Można dodać odrobinę barwnika, ale nie jest to konieczne. Gotową bitą śmietaną napełniami ostudzone babeczki.
Wierzch przed podaniem dekorujemy malinami.
Upieczone dokładnie studzimy. Na spód babeczek dajemy porcję marmolady.
Dobrze schłodzoną śmietanę 30% ubijamy z dodatkiem proszku z malin liofilizowanych. Na koniec dodajemy pokruszone maliny. Można dodać odrobinę barwnika, ale nie jest to konieczne. Gotową bitą śmietaną napełniami ostudzone babeczki.
Wierzch przed podaniem dekorujemy malinami.