Sposób przygotowania:
Babeczki piernikowe z czekoladą1.

Do naczynia wbić całe jaja oraz dosypać cukier, zmiksować.
2.

Dodać łyżkę miodu prawdziwego i znowu zmiksować.
3.

Wsypać mąkę krupczatkę, za każdym razem miksować.
4.

Dolać olej rzepakowy i znowu zmiksować.
5.

Na końcu wsypać proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika i dokładnie zmiksować.
6.

Dodać żurawinę suszoną i wymieszać łopatką.
7.

Wsypać listki czekoladowe z kokosem i wymieszać.
8.

Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
9.

Wierzch posypać kolorowymi kuleczkami cukrowymi.
10.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
11.

Wystudzić na kratce.
12.

Smacznego !