Sposób przygotowania:
Babeczki piernikowe z czekoladą1.
Do naczynia wbić całe jaja oraz dosypać cukier, zmiksować.
2.
Dodać łyżkę miodu prawdziwego i znowu zmiksować.
3.
Wsypać mąkę krupczatkę, za każdym razem miksować.
4.
Dolać olej rzepakowy i znowu zmiksować.
5.
Na końcu wsypać proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika i dokładnie zmiksować.
6.
Dodać żurawinę suszoną i wymieszać łopatką.
7.
Wsypać listki czekoladowe z kokosem i wymieszać.
8.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
9.
Wierzch posypać kolorowymi kuleczkami cukrowymi.
10.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
11.
Wystudzić na kratce.
12.
Smacznego !