szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki piernikowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babeczki piernikowe czyli cudowny zapach i smak.

Babeczki piernikowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki piernikowe

 

  • 2 szklanki mąki
  • 100 g margaryny
  • 0,5 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżeczki przyprawy do pierników
  • 1 łyżeczka kakao
  • dowolna dekoracja (umnie lukier z mascarpone z cukrem pudrem i cukrowe gwiazdki)

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki piernikowe
W rondelku rozpuścić margarynę i zostawić do ostudzenia. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, przyprawę i kakao. Do ostudzonej margaryny wbić jajka, dolać mleko i zmiksowac lub roztrzepać trzepaczką. Składniki suche i mokre połączyć ze sobą. Ciasto przełożyć do foremek do 3/4 wysokości. Piec ok 25 minut w 180 stopniach. Babeczki dowolnie dekorujemy - u mnie lukier z sera mascarpone i cukru pudru i cukrowe gwiazdki.
Babeczki piernikowe
W jednej misce mieszamy składniki suche
Babeczki piernikowe
W rondelku roztapiamy margarynę i studzimy ja
Babeczki piernikowe
Mieszamy składniki suche i mokre do połączenia
Babeczki piernikowe
Upieczone babeczki dowolnie dekorujemy.