Sposób przygotowania:
Babeczki serowo-makowe
Do foremek aluminiowych na muffinki wkładamy po jednym ciasteczku. Do miseczki przeciskamy przez praskę twaróg i dodajemy pozostałe składniki masy serowej. Mieszamy dokładnie a następnie masę przekładamy do foremek (po 1 łyżce), lekko dociskamy.
Do drugiej miseczki przekładamy masę makową, dodajemy białko oraz kasze mannę i mieszamy, Przekładamy masę makową na masę makową i wyrównujemy. Wkładamy foremki z babeczkami do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu dekorujemy babeczki.
Do drugiej miseczki przekładamy masę makową, dodajemy białko oraz kasze mannę i mieszamy, Przekładamy masę makową na masę makową i wyrównujemy. Wkładamy foremki z babeczkami do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu dekorujemy babeczki.